Normal_handdruk

(Novum) - Ex-bestuurder Chris Marsman van de Friese zorginstelling Kwadrantgroep heeft een gouden handdruk gekregen van ruim zeven ton. Dat meldde RTL Nieuws vrijdag. De topman kreeg de ontslagvergoeding verspreid over de afgelopen twee jaar.

Eind 2012 kwam Marsman in conflict met zijn toezichthouders, waarna hij zich ziek meldde. Bij zijn vertrek ontving hij vervolgens een ontslagpremie van ruim 568 duizend euro. Tijdens de zeven maanden dat hij thuiszat ontving hij nog eens 138 duizend euro. Daarmee komt de vertrekregeling in totaal op 706 duizend euro, meldde RTL op basis van recente jaarverslagen.

De gouden handdruk voor de Friese zorgbestuurder is nog hoger dan FNV Abvakabo donderdag rapporteerde. Marsman stond al bovenaan de vakbondslijst met topverdieners in de zorg, met een ontslagvergoeding van 369 duizend euro.

Marsman was sinds 2006 bestuurder bij de Kwadrantgroep. De zorginstelling in Sneek telt zevenduizend werknemers. Kwadrantgroep was vrijdagochtend niet direct beschikbaar voor commentaar.