Normal_geld_briefgeld

Nog altijd verdient bijna de helft van de bestuurders van zorginstellingen meer dan de Wet Normering Topinkomens (WNT) voorschrijft. De zorgsector schiet ver boven de andere sectoren uit, samen met woningcorporaties. Dit meldt RTL Nieuws.

Gisteren is de jaarlijkse analyse van de Wet Normering Topinkomens bekendgemaakt, die vanaf 2013 zorgt dat topfunctionarissen in de (semi-)publieke sector geen buitensporige beloningen meer mogen ontvangen. In de rapportage staat dat ongeveer 16 procent van de leidinggevende en toezichthoudende topfunctionarissen nog boven de grens van 230.474 euro zit. In de zorgsector is dat aantal nog groter, namelijk zo'n 42 procent.

Gemiddeld wordt de grens in de zorgsector overschreden met ruim 25.000 euro. Het gaat hierbij voornamelijk om topbestuurders die onder de overgangsregeling vallen. Deze regeling geldt voor functionarissen die voor 2013 meer verdienden dan de norm die met de WNT van kracht werd. Volgens deze regeling mogen zij nog vier jaar lang meer dan de norm verdienen. Daarna moeten hun inkomens binnen drie jaar onder de norm zitten.

“De WNT wordt nageleefd en treft doel”, zo stelt minister Plasterk van Binnenlandse Zaken. Volgens hem is de overgangsregeling van zeven jaar niet te ruim.

© Nationale Zorggids