Normal_tsn_thuiszorg

Zorgaanbieder Buurtzorg Nederland is met ongeveer 350 gemeenten en bewindvoerders van TSN Thuiszorg in gesprek om de zorg van het noodlijdende bedrijf over te nemen. Buurtzorg Nederland wil daarvoor gebruik maken van personeel van TSN Thuiszorg. Dat meldt de NOS. 

De onderhandelingen zijn al in een vergevorderd stadium. Buurtzorg Nederland sprak in verschillende bijeenkomsten met meerdere gemeenten tegelijk over de voorwaarden en de tarieven van de zorg. Volgende week wordt er nog apart gesproken met enkele grote gemeenten. Dan wordt duidelijk hoeveel mensen hun baan verliezen en hoeveel zorg er overblijft.

TSN Thuiszorg maakte eind november bekend dat het uitstel van betaling heeft aangevraagd voor het deel van de organisatie dat zich bezighoudt met huishoudelijke zorg. Het gaat om 12.000 banen en zorg aan 40.000 cliënten. Tot nu toe zijn alle salarissen van de medewerkers gewoon nog betaald. Het bedrijf gaat waarschijnlijk binnenkort failliet. De mogelijkheid bestaat dat medewerkers dan weer worden aangenomen door Buurtzorg Nederland.

Bewindvoerders van TSN Thuiszorg willen niet inhoudelijk reageren. “Je moet een broedende kip niet storen”, zeggen zij. 

© Nationale Zorggids