Normal_rechtbank_hamer

Een 54-jarige man uit Oss viel eind februari een ggz-medewerker aan omdat deze niet direct een plek voor hem regelde in een psychiatrische inrichting. De man is aangehouden en blijft tot de afronding van het onderzoek in voorlopige hechtenis. Dit meldt het Brabants Dagblad. 

Op 29 februari ontving de ggz 's ochtends een telefoontje van de verwarde man. Hij slikte veel medicijnen en nuttigde daarbij veel alcohol. De man wilde opgenomen worden in een psychiatrische inrichting. De ggz-medewerker probeerde hem te helpen door een aantal adressen van klinieken door te geven. Wel vertelde hij de verdachte dat hij zelf actie moest ondernemen. Later werd de ggz-medewerker aangevallen, hij kon niet meer ademhalen en voelde zich bedreigd, zo laat hij in een verklaring weten. De Ossenaar bleef agressief en scheurde de trui van de medewerker kapot. Volgens een getuige ging de man door het lint.

De zaak is voor onbepaalde tijd stilgezet en de man blijft in voorlopige hechtenis totdat het onderzoek is afgerond. Binnen zestig dagen wordt de rechtszaak voortgezet. 

©Nationale Zorggids