Logo_fnv_logo

Vanmiddag overhandigen Groningse zorgmedewerksters, samen met FNV Zorg & Welzijn, een zwartboek aan de gemeenteraad van Groningen. In dit zwartboek staan ervaringen van zorgbehoevende cliënten die zijn verzameld door het FNV-zorgactiepunt in de stad.

"Het zwartboek geeft een beeld van de cliënten die onterecht zijn gekort op hun uren. De gemeente Groningen is onzorgvuldig te werk gegaan en moet het zorgbeleid gaan aanpassen. De wethouder kan dan wel naar zijn eigen onderzoek wijzen dat mensen tevreden zijn over hun thuiszorg, maar het FNV-actiepunt en de eerste vijftig claims bewijzen het tegendeel", aldus FNV-bestuurder Maureen van der Pligt.

Door het Groningse beleid zijn veel zorgbehoevende mensen gekort op het aantal uur thuiszorg dat ze krijgen, met alle gevolgen van dien. Op deze manier wordt het ouderen onmogelijk gemaakt om langer thuis te wonen. Met hulp van de FNV maken cliënten bezwaar tegen deze korting. En met succes, de eerste dertien cliënten hebben, na een nieuw keukentafelgesprek, allemaal extra thuiszorguren teruggekregen. 

Door: Redactie Nationale Zorggids