Normal_rechtszaak_hamer_rechtbank2

De 58-jarige Theo H. uit Lottum heeft opnieuw een celstraf tegen zich horen eisen door het Openbaar Ministerie. Het is de derde keer in drie jaar tijd dat de verdachte voor de rechter verscheen. Hij heeft lange tijd medewerkers van Zorggroep Venlo gestalkt nadat zijn behandeling afliep. Dit meldt vakblad Nursing.

Het Openbaar Ministerie eist naast een celstraf van negen maanden ook een verplichte psychische behandeling, een straatverbod en een contactverbod. De man zit al vanaf december vast voor het stalken van de medewerkers. De advocaat van de verdachte pleit voor vrijspraak of een milde straf omdat zijn cliënt psychische problemen heeft.

De man ontving in 2014 thuiszorg voor lichamelijke klachten. Hij zag het contact met de medewerkers als de enige lichtpuntjes in zijn dag. Toen de zorg voor de man stopte, bleef hij contact zoeken met de thuiszorgmedewerkers. Dit deed hij onder andere door het sturen van brieven, kerstkaarten, door te bellen en door de medewerkers te achtervolgen in zijn auto. De medewerkers zijn dan ook helemaal klaar met het gestalk van H. maar zij vrezen dat een celstraf geen effect zal hebben.

De rechter legde eerder al een celstraf op met verplichte psychiatrische behandeling, maar van die behandeling is tot op heden nog niets gekomen. Volgens de advocaat van H. komt dit doordat zijn cliënt nog op een wachtlijst staat voor zo’n behandeling. Aan over week doet de rechter uitspraak in deze nieuwe rechtszaak.

Door: Redactie Nationale Zorggids