Normal_geld_briefgeld

Twee voormalige directeuren van ouderenzorgorganisatie Noorderbreedte in Leeuwarden hebben samen een ontslagpremie van vier ton ontvangen. Beide directeuren vielen onder de Wet Normering Topinkomens (WNT) en daarom hoopte Noorderbreedte alsnog 116.000 euro terug te kunnen krijgen. Echter stond de rechter dit niet toe, de betalingen bleken na een toetsing rechtmatig. Noorderbreedte gaat niet in hoger beroep. Dat meldt RTL Nieuws.

De ouderenzorginstelling betaalde voormalig directeur Cora Duijndam een ontslagvergoeding van ruim 200.000 euro. Daarnaast werd haar salaris voor nog eens acht maanden doorbetaald. Dit kostte Noorderbreedte 76.000 euro. Ex-directeur Aukje van Kalsbeek ontving een premie van 33.000 euro en kreeg tevens haar salaris doorbetaald. Zij kostte de organisatie in totaal 107.000 euro.

In 2015 bleek dat het personeel ongelukkig was met de hoge werkdruk en beide leidinggevenden. De ondernemingsraad en de vakbonden gaven het vertrouwen in beide vrouwen op. Hoewel uit berichtgeving in 2015 werd geschreven dat ze een ander takenpakket binnen Noorderbreedte zouden krijgen, blijkt nu dat ze toch ontslagen waren. 

Door: Redactie Nationale Zorggids