Normal_igz_inspectie_voor_de_gezondheidszorg

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft verscherpt toezicht ingesteld bij Leven & Zorg. Het verscherpt toezicht duurt zes maanden en geldt alleen voor het onderdeel thuiszorg. De inspectie maakt zich al langere tijd zorgen. Dat meldt IGZ.

Bij een aantal bezoeken zag de inspectie dat er op heel wat terreinen verbeteringen nodig zijn. Zo zijn niet alle medewerkers goed geschoold voor het werk dat ze doen, zijn zorgdossiers niet compleet en actueel en werken de zorgteams onvoldoende samen. Ook zijn de wensten en behoeften van clienten te  vaak niet duidelijk. Al deze problemen hadden eerder opgepakt moeten worden, maar volgens de IGZ is de raad van bestuur van de organisatie te afwachtend geweest.

Leven & Zorg moet binnen zes maanden de nodige verbeteringen doorvoeren. Een deel van de nodige verbeteringen moeten al binnen zes weken in orde zijn. Het gaat dan bijvoorbeeld over handelingen die medewerkers alleen mogen uitvoeren als ze hiervoor zijn opgeleid. De IGZ zal Leven & Zorg de komende tijd goed blijven volgen. Dit gebeurt onder meer met onaangekondigde inspectiebezoeken. Daarnaast verwacht de inspectie tussentijdse resultaatverslagen van de zorgaanbieder.

Door: Redactie Nationale Zorggids