Normal_politiebordje._politie

De zorgmedewerker die verdacht wordt van een moord en twee pogingen tot moord op hoogbejaarde vrouwen was bevoegd om medicatie toe te dienen. Hij had bovendien een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG), zo bleek dinsdag al. De bestuurder van stichting Zorgwaard noemt de hele situatie bizar, maar denkt niet de moord voorkomen had kunnen worden. Dat melden RTL Nieuws en het Algemeen Dagblad. 

De 21-jarige Rotterdammer wordt ervan verdacht een bewoonster van een verpleeghuis van Zorgwaard om het leven te hebben gebracht door haar zonder medische noodzaak insuline toe te dienen. Insuline verlaagt de bloedsuikerspiegel, wat er bij ouderen voor kan zorgen dat zij bewusteloos of in coma raken en vervolgens komen te overlijden. Het lichaam van de hoogbejaarde vrouw is maandag opgegraven.

Wie overlijdt door een lage bloedsuikerspiegel, wordt bij de lijkschouw vaak alleen extern onderzocht omdat het op een natuurlijke dood lijkt. “En een overdosis insuline, of om het even welk ander medicament, laat juist aan de buitenkant vrijwel geen sporen na”, zegt patholoog Frank van de Goot.

De Rotterdammer, die mogelijk ook twee andere vrouwen probeerde te vermoorden, werkte bij diverse zorginstellingen. Buurtbewoners noemen de jongen ‘de normale van de familie’. Zijn familie is bekend in de wijk waar ze wonen, maar de verdachte en zijn broer leken hun best te doen iets van hun leven te maken. “Rahiied en zijn tweelingbroer hebben zich altijd van de rest onderscheiden door wel naar school te gaan en serieus iets van hun opleiding te willen maken”, vertelt een buurtbewoonster aan het Algemeen Dagblad. 

Voorlopig komt de jongen nog niet op vrije voeten, hij blijft nog zeker drie maanden in voorlopige hechtenis met beperkingen. Het enige contact met de buitenwereld is het contact met zijn advocaat. 

Door: Redactie Nationale Zorggids