Normal_dokter_arts

Zorgverzekeraar Zilveren Kruis wil van Treant Zorggroep weten of er naast de sluiting van de kraam- en kinderafdeling van het Scheper Ziekenhuis nog meer problemen zijn in Emmen of in de andere twee ziekenhuizen. Dat meldt het Dagblad van het Noorden. 

Treant liet Zilveren Kruis vorige week weten dat er een tekort aan kinderartsen was in het Scheper Ziekenhuis. Waar de zorgverzekeraar echter niet van op de hoogte was, was de aankomende sluiting van de kraam- en kinderafdeling. Deze gaan maandag namelijk voor onbepaalde tijd dicht vanwege het tekort aan personeel. Zilveren Kruis is hier niet over te spreken. Het is namelijk de taak van de zorgverzekeraar dat patiënten toegang hebben tot basisvoorzieningen bij hun in de buurt.

Ondertussen zetten zeker tachtig medewerkers van het Scheper Ziekenhuis zich in voor het openhouden van de kraam- en kinderafdeling. Zij willen dat er zo snel mogelijk een nieuw team van zeker vier kinderartsen wordt geformeerd. “We hebben hier een heel hecht team. We hebben ook de beschikking over heel goede apparatuur, maar zonder kinderartsen beginnen we niets. Emmen is een grote gemeente. Hier moet toch een kinderafdeling zijn? We willen er heel hard aan trekken om dit in onze gemeente te behouden”, zegt senior verpleegkundige Jacqueline Petiet-Kroon.

Door: Redactie Nationale Zorggids