Normal_echo_zwanger

De hoogzwangere vrouw die het Bravis Ziekenhuis aanklaagde wegens het weigeren van haar eigen verloskundige, heeft de zaak verloren. De verloskundige mag geweigerd worden als het ziekenhuis daar reden voor ziet, zei de rechter vrijdag aan het einde van de dag. Dat meldt Omroep Brabant.

Het kort geding werd door de vrouw aangespannen omdat haar eigen verloskundige niet bij de bevalling aanwezig mag zijn. De verloskundige is namelijk niet aangesloten bij het zorgnetwerk waarmee Bravis samenwerkt. Maar omdat de vrouw haar eigen verloskundige vertrouwt en er een langdurige relatie mee heeft opgebouwd, vocht ze dit aan.

Wegens het verhoogde medische risico van de vrouw willen gynaecologen van Bravis niet dat ze haar eigen verloskundige meeneemt. Dit schoot bij de vrouw in het verkeerde keelgat, maar nu ze het kort geding alsnog heeft verloren gaat ze op zoek naar een alternatief. Ze denkt er nu aan een thuisbevalling of een bevalling in een Amsterdams ziekenhuis waar haar eigen verloskundige wel bij mag zijn. Proefprocessenfonds Clara Wichmann, dat de vrouw tijdens de zaak ondersteunde, overweegt om in hoger beroep te gaan.

Door: Redactie Nationale Zorggids