Logo_zorgconsulent

Vandaag, vrijdag 30 maart 2018, is de laatste dag dat De Zorgconsulent open is. Het faillissement is aangevraagd, de locatie van de directeur is onbekend en zorgpersoneel krijgt het salaris over maart niet uitbetaald. Dat meldt De Gelderlander. 

Dat het salaris niet wordt uitbetaald is ook nieuws voor het personeel dat hier deze week pas iets over te horen kreeg. Directeur Theo Peemen stuurde medewerkers een mail met daarin de mededeling dat hij het salaris niet meer kon betalen wegens tegenvallende pgb-inkomsten. Het persoonsgebonden budget (pgb) van de licht verstandelijk gehandicapte cliënten maakte begeleiding mogelijk.

De Zorgconsulent schijnt al maanden in de problemen te zitten, zeggen anonieme medewerkers tegen De Gelderlander. Zo kregen verhuurders van panden al tijden geen huur meer betaald en ook nutsbedrijven zagen geen geld meer binnenkomen van de zorginstelling. Eerder had de Zorgconsulent zo’n negentig cliënten, maar omdat zij niet de zorg kregen die zij nodig hadden, haakten zeker zo’n veertig cliënten af. De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (destijds Inspectie voor de Gezondheidszorg) zag in 2016 al dat het er niet goed ging. Cliënten kregen niet de benodigde zorg en het personeel was niet voldoende opgeleid.

Directeur Theo Peemen is sinds enkele maanden niet of verminderd bereikbaar. Hij was nauwelijks meer op locatie te vinden en ook via de mail of telefoon konden medewerkers hem niet meer bereiken. Sinds een paar dagen lijkt hij helemaal te zijn verdwenen. Over het faillissement van het bedrijf zei hij per mail tegen zijn medewerkers: “Mijn oprechte excuses voor dit ongemak.”

Door: Redactie Nationale Zorggids