Normal_politiebordje._politie

De eigenaar van internationaal ziekenvervoerder Ambu-Trans is dinsdagmorgen gearresteerd. Niet vanwege praktijken die eerder in het nieuws kwamen, maar vanwege het mishandelen en bedreigen van voormalig medewerkers. Directeur Gerrit V. deed dit omdat hij dacht dat deze medewerkers hun verhaal hadden gedaan bij de Telegraaf, zo meldt de krant. 

Directeur V. nodigde een voormalig medewerker uit op kantoor, zodat ze de situatie konden bespreken. Maar in plaats daarvan werd hij aangevallen door een groep mannen, vermoedelijk de motorclub van V. Dit gebeurde op zaterdag 31 maart.

De week voor Pasen ging diezelfde groep mannen langs bij andere voormalig medewerker. Van hem eisten ze dat hij zijn Facebookbericht met de link naar het Telegraafartikel over Ambu-Trans zou verwijderen.

Ex-medewerkers van de ziekenvervoerder trokken in maart aan de bel, omdat één en ander er niet op orde zou zijn. Zo legde hun ex-werkgever hen grote druk op om zo snel mogelijk zoveel mogelijk ritten te maken. Daarnaast zouden de wagens niet voldoen en beschikken veel (voormalig) werknemers niet over de juiste papieren. Patiënten die veel geld hebben, moeten bovendien meer betalen voor een ziekenrit. 

Door: Redactie Nationale Zorggids