Logo_verian_logo

De failliete thuiszorgorganisatie Verián Care & Clean kan mogelijk haar taken overdragen aan een consortium van drie zorgaanbieders in de regio. Dit zou er voor kunnen zorgen dat de zorg voor ouderen door kan blijven gaan en dat de medewerkers vanaf 18 juni een arbeidsovereenkomst aangeboden krijgen. Dit meldt Telegraaf.

Het consortium bestaat uit Acteon Thuiszorg uit Nijmegen, Actief Zorg uit Waalwijk en RTS Zorgverleners uit Barneveld. Samen hebben zij al contracten met meer dan 95 procent van de gemeenten in het gebied waar Verián werkzaam is. Mocht het consortium daadwerkelijk de taken overnemen, dan is dat ook goed nieuws voor het personeel van Verián. Zij zouden dan een nieuwe arbeidsovereenkomst aangeboden krijgen. In de tussentijd zorgt de curator voor de zorg en betaling.

Begin mei kreeg Verián uitstel van betaling en op 25 mei werd de zorgaanbieder failliet verklaard. Bij het bedrijf werken zo’n 1.100 medewerkers en wordt zorg verleend aan 4.000 cliënten in de omgeving van Apeldoorn en Nijmegen.

Door: Redactie Nationale Zorggids