Normal_arts_dokter_stethoscoop_witte_jas_doktersjas_verpleegkunde_zorgpersoneel_verpleging

Een 67-jarige huisarts die in gevangenissen werkt, mag van de Registratiecommissie Geneeskundige Specialismen zijn beroep niet meer uitoefenen, Hij staat sinds 2016 namelijk niet meer ingeschreven in het huisartsenregister Dat meldt RTL Nieuws.

Huisarts Gerard Veldt heeft zich al een tijdje niet laten herregistreren. “Als huisarts moet je je iedere vijf jaar laten herregistreren. Eén van de voorwaarden is dat je dan 8 uur in de week in een algemene huisartsenpraktijk werkzaam moet zijn, waar je dus ook vrouwen en kinderen behandelt.”

Veldt voert zijn werk bij de gevangenissen uit in een parttime functie en zit niet te wachten op praktijkwerk. In de gevangenis ziet hij alleen mannen, dus hij vindt het ook niet nodig om vrouwen en kinderen te behandelen alleen zodat hij zich kan herregistreren.

Omdat de Registratiecommissie niet wil luisteren naar zijn beweegredenen, probeert Veldt het bij de Raad van State. Niet alleen zou hij het jammer vinden als hij op 67-jarige leeftijd moet stoppen met werken, het zou ook het tekort aan gevangenisartsen in de hand werken. Veldt ziet jonge artsen in het gevangeniswezen, maar een ervaren arts kan patiënten beter doorzien. “Je moet goed kunnen inschatten of iemand echt zorg nodig heeft, of zijn klachten erger maakt omdat zorg in de gevangenis betaald wordt, en hij daarbuiten niet verzekerd is.”

Door: Redactie Nationale Zorggids