Normal_zorgpersoneel_corona_verpleegkundige

In tegenstelling tot wat minister Tamara van Ark voor Medische Zorg deze week zei, zijn er volgens verpleegkundigen niet voldoende mondneusmaskers en schorten en handschoenen. NU’91, de belangenbehartigersorganisatie voor verpleegkundigen en verzorgenden, roept daarom een meldpunt in het leven. Zorgprofessionals kunnen een melding maken als zij zien dat hun zorgorganisatie een gebrek aan persoonlijke beschermingsmiddelen heeft. Dit meldt de Telegraaf. 

Verpleegkundigen en verzorgenden hebben vooral het idee dat er onvoldoende voorraad is van mondkapjes en twijfelen aan de kwaliteit ervan. 35 procent van de door NU’91 ondervraagde zorgprofessionals heeft zorgen over de beschikbaarheid en kwaliteit van handschoenen en schorten.

Vertrouwen deuk opgelopen

Zorgverleners kunnen vanaf nu bij NU’91 een melding maken van de stand van zaken in hun zorgorganisatie. De belangenbehartigersorganisatie wil hiermee voorkomen dat het vertrouwen van de verpleegkundigen nog een deuk oploopt. “Ze zijn zelf ziek geraakt en hebben ontzettend veel zorgen gehad over de bescherming van hun eigen gezondheid, die van hun naasten en die van hun kwetsbare cliënten. Dit mag niet nog een tweede keer zo gebeuren”, zegt voorzitter Stella Salden van NU’91.

Door: Nationale Zorggids