Normal_coronavaccin__vaccin__coronavirus__inenten

Ziekenhuizen onderzoeken de mogelijkheden om hun personeel toch een coronaprik te laten halen. Veel ziekenhuispersoneel is nog niet bereid zich te laten vaccineren en bestuurders zoeken naar mogelijkheden om die bereidheid te vergroten. In het Rijnstate ziekenhuis in Arnhem werkte men vorig jaar met dinerbons in ruil voor een griepprik. Dat werkt toen en misschien werkt dat nu ook. Dit meldt NRC. 

Bestuursvoorzitter Wim van Harten van Rijnstate staat er in ieder geval nog steeds achter en collega-bestuurder Peter van der Meer van het Albert Schweitzer in Dordrecht vindt het ook een goed idee. Daar zal echter geen dinerbon worden uitgedeeld. In zijn ziekenhuis blijkt de vaccinatiebereidheid bovengemiddeld: twee derde van het personeel wil wel een prikje halen tegen corona.

Vaccinatiebewijs vliegen als stimulans

Het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven wil zelf niet belonen, maar verwacht dat verplicht bewijs van vaccinatie voor vliegvakanties een andersoortig stimulans zal zijn. Ook het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg en Reinier de Graaf in Delft denken niet aan beloningen op materieel niveau, maar bekijken binnen ethische commissies de mogelijkheden.

Door: Nationale Zorggids