Logo_logo_achmea__nieuw_

Het Rode Kruis Ziekenhuis krijgt een jaar extra van schuldeiser Achmea. Dat blijkt uit antwoorden van minister Edith Schippers van Volksgezondheid op vragen van Kamerlid Renske Leijten (SP) over de situatie bij het noodlijdende ziekenhuis in Beverwijk, zo meldt Medisch Contact.

Begin 2012 raakte het Rode Kruis Ziekenhuis in financiële problemen toen bleek dat het jarenlang te ruim was voorgefinancierd door de zorgverzekeraars, vooral door Achmea. Het gaat om tientallen miljoenen euro's die de verzekeraars terug willen. Na het aanstellen van nieuwe bestuurders begon het Noord-Hollandse ziekenhuis aan een keiharde sanering. Om te voorkomen dat het ziekenhuis direct failliet ging verleenden Achmea en de andere schuldeisers uitstel van terugbetaling tot september van dit jaar. Deze regeling is 'recent verlengd tot 1 september 2014', schrijft de minister in haar brief. Volgens de minister hebben ook andere betrokken verzekeraars meegewerkt aan de financiële regeling.

In ruil voor het betalingsuitstel heeft Achmea het recht gekregen om bestuurders en toezichthouders bij het ziekenhuis voor te dragen. Dit is door de minister bevestigd.

© Nationale Zorggids