Normal_psychische_hoofdpijn_falen_verdrietig
De helft van de Nederlanders vindt het onacceptabel dat mensen die hulp zoeken voor psychische problemen of verslavingen te maken krijgen met wachtlijsten. Een kwart van de Nederlanders is bereid om structureel 10 procent meer zorgpremie te betalen als dat inhoudt dat ze minder lang hoeven te wachten. Dit blijkt uit een onderzoek van ggz-instelling U-center, zo meldt Metro. 
 
Ruim duizend mensen namen deel aan het onderzoek. Uit de antwoorden die de respondenten gaven, blijkt dat Nederlanders na kwaliteit van de zorg, wachttijd het hoogst in de vaandel hebben staan tijdens hun keuze voor een behandelaar. Een groot deel van de deelnemers gaf aan bereid te zijn om incidenteel extra geld te betalen voor snelle zorg. Bijna de helft van de mensen zegt bij te willen betalen om direct behandeld te worden. Dit geldt met name in geval van psychische klachten en verslavingshulp. 
 
Logisch, zo vindt U-center. “De meeste mensen proberen er heel lang zelf of samen met vrienden en familie uit te komen. Zij zoeken vaak pas hulp als het water hen aan de lippen staat”, aldus directeur behandelzaken Ingrid Weijnen. “Een snelle behandeling is dan essentieel om te voorkomen dat iemand verder afglijdt.”
 
© Nationale Zorggids