Normal_download__1_

Staatssecretaris Martin van Rijn ligt onder vuur van de oppositiepartijen D66, SP, PVV en CDA. Kamerleden doen harde uitspraken over de manier waarop de staatssecretaris van Volksgezondheid de pgb-situatie heeft aangepakt. Dit meldt Novum.

Van Rijn heeft de veranderingen bij het persoonsgebonden budget onzorgvuldig en overhaast aangepakt en daarbij de werkelijkheid onderschat. Dat harde oordeel velde CDA-Kamerlid Mona Keijzer donderdag in het Kamerdebat over de chaos rond de uitbetaling van de (pgb's). 
 
Van Rijn heeft steeds een te rooskleurig beeld geschetst van de problemen met het persoonsgebonden budget (pgb), zo vindt D66. Tweede Kamerlid Pia Dijkstra (D66) zei in het debat over de kwestie dat er een groot verschil is tussen de berichten vanuit het ministerie van Volksgezondheid en ervaringen in de praktijk. 
 
Volgens de SP knokt Van Rijn harder voor zijn eigen positie en politieke toekomst dan voor de mensen die afhankelijk zijn van zorg. Dat harde verwijt maakte SP-Kamerlid Renske Leijten tijdens het debat.  
 
De PVV vindt dat Van Rijn zich kapot zou moeten generen en de eer aan zichzelf moet houden en op moet stappen. Volgens PVV-Kamerlid Fleur Agema dringt tot Van Rijn maar niet door dat hij heeft gefaald en dat hij de Kamer onvolledig heeft geïnformeerd, een politieke doodzonde. Er is volgens Agema “in de verste verte'' geen systeem dat de uitbetalingen nu goed en op reguliere basis verwerkt. “Er wordt hoogstens handmatig aangeklooid''.