Normal_geld_rekenmachine

Zorgverzekeraars De Friesland en Zorg en Zekerheid hebben vandaag hun zorgpremies voor volgend jaar bekendgemaakt. De Friesland verhoogt de premie van de basisverzekering met 7,9 procent en de premie van Zorg en Zekerheid is komend jaar 7,8 procent hoger. Dat melden de Leeuwarder Courant en Zorgwijzer.nl.

Om een hogere premiestijging tegen te gaan, heeft De Friesland 60 miljoen euro uit eigen reserves bijgelegd. De nadruk bij de Friese zorgverzekeraar ligt de komende tijd op zinnige en zuinige zorg. “Er komt een einde aan de mogelijkheid om onze reserves in te zetten”, zegt bestuursvoorzitter Bert van der Hoek. Zo wil hij dat er meer aandacht komt voor preventie en een gezonde levensstijl, om op die manier de zorgkosten de kop in te drukken.

De Leidse zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid, die ook op nationaal niveau opereert, verhoogt de premie gemiddeld met 7,92 euro. De grootste stijging is merkbaar bij de restitutiepolis, die volgend jaar 9,02 euro duurder is.

De Friesland en Zorg en Zekerheid zijn de derde en vierde zorgverzekeraar die de zorgpremie voor volgend jaar bekendmaken. Uiterlijk zaterdag moeten alle zorgverzekeraars hun premies voor 2017 onthullen. 

Door: Redactie Nationale Zorggids