Logo_ohra__zorgverzekeraar

De maandpremie voor de OHRA Zorgverzekering is in 2017 104,55 euro. Deze prijs is inclusief 8 procent online korting, dus dit is een stijging van 7,60 euro. De premiestijging van de basisverzekering komt onder andere door een stijging van de zorgkosten. Om de zorgpremie ondanks de hogere kosten betaalbaar te houden, zet OHRA eigen reserves in. Dat meldt OHRA.

De stijging van de zorgpremie is onder meer het gevolg van de uitbreiding van het basispakket door minister Schippers van Volksgezondheid en er zijn nieuwe en duurdere geneesmiddelen beschikbaar gekomen. De premies van de aanvullende- en tandverzekeringen stijgen in 2017 met maximaal 10 procent vanwege toegenomen zorgkosten.

OHRA kiest bewust voor het standaard aanbieden van volledige vrije zorgkeuze zonder kans op bijbetaling, de zogenaamde zuivere restitutiepolis. Maurice Koopman, directeur OHRA: “Zorg is persoonlijk en wij vinden het daarom belangrijk dat onze klanten zelf kunnen kiezen waar en door wie ze behandeld worden. En dat tegen een betaalbare premie.”

Door: Redactie Nationale Zorggids