Normal_001-andre_rouvoet

André Rouvoet, voorzitter van Zorgverzekeraars Nederland (ZN) pleit voor een zorgpolis die langer loopt dan een jaar. Zorgverzekeraars zijn het erover eens dat een langer doorlopende zorgverzekering meer rust zou brengen onder verzekerden. Dat meldt NRC.

Rouvoet vindt dat de politiek zich te veel bezighoudt met kleine dingen en niet genoeg met de grotere vraagstukken in de zorg. “Zeker als zorg een groot thema bij de verkiezingen wordt, dan verwacht ik van de politiek dat ze laten zien dat ze snappen wat de grote uitdagingen zijn”, zegt Rouvoet tegen NRC. Hij ziet dat nu niet terug in de verkiezingsprogramma’s van de politieke partijen.

De enige partij die een groot plan lijkt te hebben voor de zorg, is de SP. Met het Nationaal Zorgfonds wil de partij zorgverzekeraars en het eigen risico afschaffen. Rouvoet is echter van mening dat het verhaal van de SP enkel met halve waarheden en hele onwaarheden wordt verteld.

Wel vindt Rouvoet dat zorgverzekeraars meer moeten laten zien. Hij erkent dan ook dat er werk aan de winkel is. Want hoewel ze zogenaamd de ‘hoeder van de solidariteit’ zijn, zullen velen zich daar niet in kunnen vinden. Veel mensen beschouwen de zorgverzekeraar niet als belangenbehartiger, terwijl dat wel zou moeten, vindt Rouvoet. 

Door: Redactie Nationale Zorggids