Normal_geld__euro

De website Poliswijzer.nl heeft zich op basis van eigen statistieken gewaagd aan een voorspelling van de zorgpremies voor komend jaar. Gekeken naar de berekeningen van de vergelijkingswebsite wordt ZEKUR.nl wederom de goedkoopste met een zorgpremie van 101 euro en zal Zilveren Kruis het meeste van haar verzekerden vragen met een zorgpremie van 130,09 euro. Dit meldt Poliswijzer.nl. 

Na ZEKUR.nl, hebben ZieZo, Salland, Univé en Bewuzt zorgverzekerd de goedkoopste premies voor 2019, vermoedt de website die bij haar berekeningen is uitgegaan van de voorspelde premiestijgingen op Prinsjesdag en de daadwerkelijke stijgingen van de afgelopen paar jaar.

Vorig jaar werd een stijging van zes euro per maand voorspeld en in werkelijkheid verhoogde CZ haar premie met 3,40 euro, VGZ met 3,25 euro, Zilveren Kruis met 2 euro en Menzis verhoogde de prijs helemaal niet.

DSW traditiegetrouw als eerste

Het is nog heel even wachten op de daadwerkelijke zorgpremies voor 2019. Naar verwachting komt DSW traditiegetrouw deze maand nog met de nieuwe premie. De zorgverzekeraars hebben tot 12 november aanstaande om hun premies bekend te maken. 

Door: Redactie Nationale Zorggids