Logo_logo_olvg

Zorgverzekeraar Zilveren Kruis steunt een initiatief van het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis in Amsterdam (OLVG) locatie West, waarbij mensen met bepaalde botbreuken niet op nacontrole hoeven te komen. Het gaat om breuken die in de regel altijd goed genezen en waarbij nacontrole geen meerwaarde heeft. Het doel van het initiatief is om de patiënt een ziekenhuisbezoek te besparen en om onnodige zorg (en de kosten daarvan) te schrappen. Dit meldt Skipr.

Het gaat alleen om bepaalde breuken, waarvan bekend is dat zij in de regel goed genezen. Nazorg is bij deze breuken niet essentieel. Het gaat om breuken in de teen, vingers, onderarm en enkel. In plaats van gips krijgen patiënten met deze breuk een brace of drukverband aangemeten. Deze kunnen zij vervolgens thuis zelf verwijderen als de vooraf besproken termijn voor genezing voorbij is. Patiënten kunnen een app raadplegen voor informatie over het verwijderen van de brace of het drukverband.

Onnodige zorg schrappen

Zilveren Kruis ziet in het initiatief van het OLVG een kans om bij te dragen aan de beweging om de juiste zorg op de juiste plek te brengen. Met financiële ondersteuning wil de zorgverzekeraar het ziekenhuis steunen in hun poging om onnodige zorg te schrappen waar dat op een veilige manier kan.

Door: Nationale Zorggids