Normal_diabetes__suikerziekte_bloedprikken

Univé en Voeding Leeft breiden hun samenwerking in de strijd om de levensverbetering van mensen met diabetes type 2 uit. Sinds eind 2018 maakten beide partners zich sterk om de aandacht voor en deelname aan Keer Diabetes2 Om in Noord-Holland te vergroten. Sinds 14 november richt Univé zich ook op landelijke promotie van de leefstijlbehandeling en kunnen verzekerden met een Univé zorgverzekering vanaf 2020 rekenen op vergoeding van deelnamekosten. Dit meldt Univé. 

Ruim 1 miljoen Nederlanders hebben diabetes type 2. Jaarlijks worden door huisartsen ruim 55.000 nieuwe patiënten gediagnosticeerd. Omdat medicatie wel helpt, maar de ziekte niet geneest begeleidt stichting Voeding Leeft sinds 2014 patiënten in haar groepsprogramma Keer Diabetes2 Om. Een bewezen succesvol groepsprogramma, waarmee binnen een jaar 92 procent van de deelnemers geheel of gedeeltelijk ‘omkeert.’ Ofwel: geen of minder medicatie nodig heeft en/of gezondere bloedwaarden laat zien.

Volledige dekking basisverzekering

De resultaten in Noord-Holland motiveren Univé om deze succesvolle methode in heel Nederland toegankelijk te maken voor al haar zorgverzekerden. Vanuit hun basisverzekering kunnen leden die deelnemen aan Keer Diabetes2 Om rekenen op dekking van de deelnamekosten. Daarnaast wordt het programma vanuit de winkels actief gepromoot. Dit jaar is Univé op 14 november in Heerhugowaard en Dronten gestart met een nieuwe reeks informatieavonden, die in Univé-winkels in het hele land zullen worden gehouden.

Door: Nationale Zorggids