Normal_online_zorgverzekering_afsluiten

Mensen kunnen steeds beter informatie vinden op de website van een zorgverzekeraar, blijkt uit onderzoek van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). De informatievoorziening is verbeterd ten opzichte van vorig jaar, maar er zijn nog wel grote verschillen. Niet alleen tussen de verschillende zorgverzekeringsconcerns, maar ook binnen een en hetzelfde concern. Dit meldt NZa. 

Het is belangrijk dat mensen informatie over hun zorgverzekering goed kunnen vinden om z een goede keuze voor een verzekering te kunnen maken. Hiervoor is correcte informatie nodig, maar ook teksten die helder, vindbaar en begrijpelijk zijn. Daarnaast moet het ook op het juiste moment worden aangeboden.

Verplicht eigen risico

De NZa vroeg de zorgverzekeraars om hun top 25 meest gezochte onderwerpen. Op basis hiervan is een lijst van vijf meest gezochte vragen opgesteld, met onder meer de vraag ‘Hoe hoog is het verplicht eigen risico?’. Een panel van 96 mensen heeft de antwoorden op deze vragen gezocht op 37 websites van zorgverzekeraars.

DSW scoort het beste

Uit de antwoorden van het panel blijkt dat de informatie bij zorgverzekeraar DSW op alle drie zijn websites goed te vinden is. Alle andere zorgverzekeraars hebben een of meerdere websites waar de informatie nog onvoldoende vindbaar is. De NZa maakt de gegevens van het onderzoek per website openbaar, mét concrete voorstellen per website om te verbeteren. 

Door: Nationale Zorggids