Normal_dokter_patient

Het Rotterdamse Ikazia Ziekenhuis heeft voor komend jaar afspraken kunnen maken met de meeste zorgverzekeraars. De grote ontbrekende is VGZ, waarmee nog steeds geen afspraken zijn gemaakt. Beide partijen moeten het met name hebben over de patiëntenstop die dit jaar en mogelijk volgend jaar weer wordt ingesteld, waardoor patiënten met een VGZ-verzekering niet in het Ikazia terechtkunnen. Dit meldt Algemeen Dagblad. 

Inwoners van Rotterdam met het zogenoemde Rotterdampakket (een naturapolis van VGZ), kunnen sinds eerder dit jaar niet meer behandeld worden het Ikazia. Alle niet-spoedgevallen worden doorverwezen naar een ander ziekenhuis in de buurt. Zeker tachtig Rotterdammers én mensen uit de Hoeksche Waard hadden hier last van.

Geen afspraken tussen VGZ en Ikazia 

Nu luidt voor iedere verzekerde in Nederland: let in de polisvoorwaarden van de verzekeraar op of er een patiëntenstop kan worden ingesteld of niet. Echter, mensen met een Rotterdampakket kunnen dit nog niet weten omdat het Ikazia en VGZ samen nog een budgetplafond moeten afspraken en een maximaal aantal VGZ-patiënten moeten vastleggen. Of hier nog tijdig duidelijkheid over komt is niet duidelijk. Medio november waren gesprekken over contractering gaande. 

Door: Nationale Zorggids