Normal_normal_rechtspraak

Thuiszorg Longlife is bijna failliet en kampt met een schuld van 80.000 euro, onder meer aan de Belastingdienst, personeelsleden en zorgverzekeraar Menzis. De verzekeraar vordert 20.000 euro terug aan achterstallige betalingen. De twee directrices, die persoonlijk aansprakelijk zijn, komen er niet uit wie de schulden gaat betalen. Dit meldt Tubantia.

En hier wordt het lastig: want hoewel twee vrouwen bekendstaan als de directrices van Thuiszorg Longlife, hadden hun mannen de touwtjes in handen en nam de zwager van een van de twee de dagelijkse leiding op zich. In de praktijk hadden de vrouwen weinig te vertellen, maar zijn ze wel aansprakelijk gesteld voor de ontstane schulden binnen de zo goed als failliete thuiszorgorganisatie.

Doorstart niet mogelijk

Een doorstart voor het oplossen van de schulden is niet mogelijk, want noch Menzis noch de gemeenten in Twente – waar het bedrijf opereerde – willen nog met Longlife samenwerken. Daarom stuurt de rechter aan er op zo’n manier uit te komen dat er onder aan de streep zo min mogelijk wordt uitgegeven. Lukt dat niet, dan moet officieel een faillissement worden uitgesproken en komen er nog veel meer kosten bij kijken. Het is nu aan de betrokkenen om afspraken te maken,  lukt hen dat niet, dan wijst de rechtbank een vonnis. 

Door: Nationale Zorggids