Huisartsen dreigen met kort geding tegen Zilver Kruis

Huisartsen willen dat het Zilveren Kruis met een alternatief komt voor de nieuwe bekostiging van praktijkondersteuners (POH’s). Vandaag verzochten ze het Zilveren Kruis in een petitie om met andere plannen te komen. Dat meldt Skipr. 

Huisartsen vrezen dat ze volgend jaar minder geld ontvangen voor praktijkondersteuners. Het Zilveren Kruis betaalt nu voor chronische patiënten, zoals mensen met diabetes, via ketenzorg een vast jaarlijks bedrag per patiënt. Daarnaast betalen ze een opslag op het abonnementstarief. Die opslag verlaagt het Zilveren Kruis nu.

Duizenden euro’s

Huisartsen vrezen dat dit duizenden euro’s per jaar gaat kosten. Het Zilveren Kruis wil nu dat huisartsen per verrichting kosten gaan declareren. Volgens de huisartsen worden de kosten op deze manier nooit helemaal vergoed. Ook kost het te veel tijd. Volgens het Zilveren Kruis klopt het niet dat huisartsen bij het nieuwe systeem minder geld krijgen.

Petitie

De huisartsen vragen het Zilveren Kruis nu om tot april het oude financieringssysteem te blijven gebruiken. In die tijd kunnen ze werken aan een nieuw voorstel. Als het Zilveren Kruis hier niet op in gaat, gaan de huisartsen over tot een kort geding. 

Door: Nationale Zorggids