Zilveren Kruis en gemeente Zwolle financieren WachtKracht

WachtKracht, een overbruggingsorganisatie die wachtende ggz-cliënten ondersteunt, kan rekenen op een 2-jarige financiering van de innovatiestichting van Zilveren Kruis en de gemeente Zwolle. PsyQ, WerV (Dimence Groep) en Prisma Psychologie hebben WachtKracht in het leven geroepen. Dit meldt RTV Focus Zwolle. 

Mensen die wachten op een ggz-behandeling kunnen bij WachtKracht alvast een gesprek aangaan met een clientondersteuner die helpt met de aanpak van geldproblemen of bijvoorbeeld eenzaamheid. Het doel is om verergering van de problemen te voorkomen terwijl mensen wachten op passende zorg.

Druk op de zorg

Omdat zorgverzekeraar Zilveren Kruis en de gemeente Zwolle ook de druk op de zorg willen verkleinen, samen met de zorgaanbieders, gaan ze WachtKracht Zwolle gezamenlijk financieren. Inmiddels zijn de wachttijden voor sommige behandelingen al korter, is de behandeling van cliënten verkort en voelen mensen zich tijdens het wachten geholpen omdat ze hun ei alvast kwijt kunnen. De wachttijd is niet enkel meer wachten.

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky