Normal_rolstoel__3_

De gemeente Arnhem is druk bezig met het invullen van de Arnhemse inclusie agenda. Een agenda waarin actiepunten komen te staan voor een toegankelijke gemeente op het gebied van wonen, onderwijs, werk en sociale contacten. Hiervoor vinden er regelmatig bijeenkomsten plaats, zo ook deze week. De boodschap: Arnhem wordt toegankelijker als er gebruik wordt gemaakt van de kennis van mensen met een beperking. Dat meldt de Gelderlander.

“De fysieke en mentale drempels moeten worden geslecht. Iedereen moet kunnen meedoen aan alles, ongeacht of iemand een beperking of geen beperking heeft”, zei PvdA- fractievoorzitter Martien Louwers namens de iniatiefnemende partijen PvdA, CDA, SP en ChristenUnie.

Tijdens de vergadering over de inclusie agenda kwamen ook ervaringsdeskundigen aan het woord. Arnhem blijkt nog niet zo toegankelijk als het wil zijn. Buschauffeurs rijden soms weg zonder reizigers in een rolstoel, mensen met gehoorproblemen lopen tegen problemen met de akoestiek aan en de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) biedt lang niet altijd de maatwerk die iemand nodig heeft.

Door: Redactie Nationale Zorggids