Verlies

ROERMOND - De Limburgse GGZ-instelling RiaggZuid is vorige jaar in de rode cijfers uitgekomen, met name door problemen bij verschillende dochterondernemingen waarin de instelling participeert. Dat meldt Medisch Contact.

Vorig jaar kampte RiaggZuid met een verlies van circa 900.000 euro op een totale omzet van ongeveer 19 miljoen euro. De cijfers zijn afkomstig uit het jaarverslag dat de instelling vrijdag publiceerde.

Het verlies is volgens Jacqueline Bomhof, bestuursvoorzitter van de GGZ-instelling, vooral te wijten aan de dochterbedrijven Regionaal Centrum GGZ Weert, ReactZuid en PsyQ Eindhoven. "De exploitatie van deze ondernemingen was in alle gevallen negatief. In 2012 werd eens te meer duidelijk dat er aanzienlijke risico's kleven aan exploitatie van dochterondernemingen, al dan niet met anderen."

Om weer financieel gezond te raken is RiaggZuid vanuit risico-overwegingen van plan de deelnemingen af te stoten. Met name het Regionaal Centrum GGZ Weert boekt jaar na jaar verliezen, waar RiaggZuid voor opdraait. De financiële problemen komen RiaggZuid op dit moment erg slecht uit, vanwege de aangekondigde fusieplannen met de zorginstelling Mensana. Deze instelling boekte vorig jaar een winst van 4,5 miljoen euro.

© Nationale Zorggids / Ype van Woersem