Normal_samenwerking_fusie_handen_schudden

Zes instellingen hebben zich aangesloten bij de beweging 'De Nieuwe GGZ'. De bedoeling hiervan is om proeftuinen in te richten waar cliënten in de wijk én online ondersteund en behandeld worden. Het gaat om de instellingen Virenze, Mondriaan, het academisch ziekenhuis Maastricht, de Levanto Groep, GGZE en Arkin. Dat meldt Skipr. 

De beweging werd in oktober gelanceerd en de proeftuinen starten in Parkstad, Maastricht, Eindhoven en Amsterdam. "We willen de professionele zorg terugbrengen naar een passende schaal met een aanbod van professionele- en mantelzorg rond de noden van de hulpvrager", zegt Frans Kochen, bestuursvoorzitter van Virenze. "Als instellingen willen we meer onderdeel worden van de gemeenschap rond de individuele hulpvrager en diens context."

De Nieuwe GGZ wil het zorgaanbod beter afstemmen op de behoeften van mensen met psychische klachten en deze effectiever en meer integraal organiseren. De initiatiefnemers van de beweging willen iedereen die betrokken is bij de GGZ mobiliseren om met elkaar een toekomstvisie te ontwikkelen en ideeën te verzamelen.

© Nationale Zorggids