Logo_logo_ggz_westelijk_noord-brabant

De komende maanden worden zo'n 45 werknemers ontslagen bij GGZ Westelijk Noord-Brabant (GGZ WNB). De ggz-instelling maakt een bezuinigingsronde door en is daarom genoodzaakt mensen te ontslaan. Dat meldt Skipr. 

Afgelopen december kondigde de instelling aan te gaan bezuinigen vanwege toenemende specialisatie. “Sedert 2013 is GGZ WNB zich toenemend gaan concentreren op de specialistische ggz en versterking van voorliggende voorzieningen om de zorg zo dicht mogelijk bij de burger te brengen. Dit betekent dat GGZ WNWB in de toekomst anders en minder zorg zal leveren. Hierdoor zal er met minder medewerkers en in een andere functiemix gewerkt gaan worden”, zo is te lezen op de website van de organisatie.

Een eerder bezuinigingsronde heeft niet voldoende opgeleverd. Toen zijn er zoveel mogelijk tijdelijke contracten beëindigd, is er minder personeel ingehuurd en werden medewerkers aangemoedigd gebruik te maken van een regeling prepensioen. Inmiddels zijn ook de medewerkers geïnformeerd over de komende veranderingen.

©Nationale Zorggids