Normal_spaarvarken_spaarpot_sparen_geld_pensioen

De 61-jarige Chiel Grishaver moet een nieuwe auto kopen om zijn aanstaande hulphond in te kunnen vervoeren. De man heeft een posttraumatische stressstoornis (PTSS) na de moord op zijn 3-jarige dochter Anoeska in 1986. De getrainde hond kan Grishaver helpen in het dagelijkse leven, maar moet daarvoor wel veilig in de auto vervoerd kunnen worden. De huidige auto van de man is de klein voor de Duitse herder. Hij hoopt voldoende geld in te zamelen voor een grotere auto. Dit meldt Telegraaf.

Hulphond Denzell is klaar om naar zijn nieuwe baasje te gaan, maar moet mogelijk nog even wachten op passend vervoer. De auto van de 61-jarige Rotterdammer is niet groot genoeg voor de hond. De kofferbak en achterbank van de huidige auto zijn niet veilig voor vervoer van het dier. Via een inzamelingsactie hoopt de man ongeveer 5.000 euro in te zamelen voor een grotere auto. Zo kan hij niet alleen zijn hond ophalen, maar deze overal mee naartoe nemen in het dagelijkse leven.

Laag vertrouwen in de mensheid

Het heeft zo’n dertien maanden geduurd voordat de viervoeter werd toegewezen aan Grishaver. Binnenkort gaan ze kennismaken en als het klikt, mag Denzell mee naar zijn nieuwe huis. Met de hond hoopt hij weer sociale contacten te kunnen leggen. Na de moord op zijn dochter is zijn vertrouwen in de mensheid zeer laag. “De hond kan mij helpen om weer naar buiten te gaan en weer met kleine stapjes mensen te gaan vertrouwen.” Ook kan de hond aanvoelen wanneer de man nachtmerries krijgt over zijn trauma, waarbij de hond hem op tijd wakker maakt.

Door: Nationale Zorggids