mirjam sterk jeugdwerkloosheid

DEN HAAG (Novum) - Mirjam Sterk wordt de nieuwe ambassadeur jeugdwerkloosheid. Dat maakten de ministers van Onderwijs Jet Bussemaker en Werkgelegenheid Lodewijk Asscher woensdag bekend tijdens een werkbezoek in Lelystad. Het voormalig CDA-Kamerlid moet ervoor zorgen dat de werkloosheid onder jongeren wordt teruggedrongen. Die bedraagt momenteel zo'n vijftien procent.

De 39-jarige Sterk, die tien jaar in de Tweede Kamer zat, stond ooit ook zelf voor de klas. "Wie de jeugdwerkloosheid nu niet aanpakt, krijgt straks de rekening gepresenteerd", zegt ze in reactie op haar benoeming. "Daarbij kunnen we alleen succes behalen als we het met elkaar doen. Als ambassadeur ga ik mijn best doen om al die mensen slim en succesvol samen te laten werken zodat de kansen voor onze jongeren op een goede toekomst vergroot worden."

Om jeugdwerkloosheid te voorkomen en te bestrijden, trok het kabinet onlangs al vijftig miljoen euro extra uit voor de komende twee jaar. Een deel van de aanpak van het kabinet richt zich op het motiveren van mbo'ers om door te leren en hen gericht te laten kiezen voor een opleiding met een goede kans op werk, bijvoorbeeld de techniek of de zorg.