Normal_politie__rug_agent_1556940a

(Novum) - De politie doet onderzoek naar een 35-jarige oud-medewerker van jeugdinstelling Idris in Etten-Leur die wordt beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag. Dat bevestigt een politiewoordvoerder donderdag naar aanleiding van berichtgeving van Omroep Brabant.

De verdachte werd vorige maand aangehouden nadat een jeugdige cliënt bij de Brabantse instelling aan de bel trok. Idris deed vervolgens aangifte, waarna de man is verhoord. Hij is daarna vrijgelaten in afwachting van het onderzoek. De uitkomst hiervan zal bepalen of de man strafrechtelijk wordt vervolgd.

De politie wil niets kwijt over de identiteit van het slachtoffer. "Als wij naast de naam van de jeugdinstelling ook nog de leeftijd en het geslacht van het slachtoffer vrijgeven, zou hij of zij te gemakkelijk traceerbaar zijn", aldus een zegsvrouw.

Op dit moment is bij de zedenpolitie één mogelijk slachtoffer van de 35-jarige man bekend. De politie sluit echter niet uit dat het onderzoek meer slachtoffers boven tafel brengt. "Dat kan natuurlijk altijd in dit soort zaken", zegt de woordvoerder.

Idris behandelt kinderen met een licht verstandelijke beperking en gedragsproblemen. De instelling heeft volgens Omroep Brabant een brief geschreven aan de ouders van kinderen die er verblijven.