Logo van de EFA Young Audience Award

De Nederlandse film Spijt! is door Europese jongeren uitgeroepen tot beste jeugdfilm van het jaar. De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Carry Slee en gaat over een dikke jongen die gepest wordt. In de jury zaten jongeren van 12 tot 14 jaar oud uit zeventien verschillende landen. Dit meldt de NOS.   

De film heeft de European Film Academy Young Audience Award gewonnen. De verkiezing vond plaats in de Duitse stad Erfurt. Een vakjury had drie films genomineerd en de jurerende jongeren moesten beslissen welke film de beste was. De andere twee genomineerde films waren de Duitse film Stormwind en de Denemarkse productie MGP Missionen
 
In Nederland trok Spijt! ruim 400.000 bioscoopbezoekers. Het verhaal over de jongen die gepest wordt door leeftijdsgenoten werd verfilmd door regisseur Dave Schram. De hoofdrollen waren voor Stefan Collier en Robin Boissevain. De film is een succes. Niet alleen heeft het nu de EFA Young Audience Award gewonnen, maar vorig jaar werd Spijt! in Toronto op het jeugdfilmfestival TIFF Kids al benoemd tot beste productie van het jaar. 
 
© Nationale Zorggids