Normal_ondertekening_samenwerking_jeugdhulp_h10

De tien gemeenten in de regio Haaglanden (ook wel H10 genoemd) hebben een akkoord bereikt met de zorgaanbieders over de inkoop van de jeugdhulp voor 2015. Op maandag 3 november kwamen alle partijen bij elkaar om de samenwerking rond de inkoop van de jeugdhulp te bevestigen. Dat meldt de gemeente Midden-Delfland.

De samenwerking is onder meer gericht op het behoud van de zorginfrastructuur. Alle kinderen die nu zorg krijgen, kunnen die volgend jaar ook krijgen. Daarnaast kan door de samenwerking de jeugdhulp op een vernieuwde manier dichter bij huis worden geboden. Met twaalf grote partijen jeugdzorgaanbieders is uiteindelijk overeenstemming bereikt over welke zorg ze kunnen gaan bieden voor welke prijs. Aan ruim 50 kleinere instellingen zijn de tarieven en budgetten bekend gemaakt.

'De onderhandelingen waren stevig', zegt wethouder Ingrid van Engelshoven van Den Haag namens de tien gemeenten. 'Maar uiteindelijk hebben we goede afspraken gemaakt tussen de tien gemeenten en de twaalf grootste (jeugdhulp)instellingen (F12). Iedereen is ervan overtuigd dat we een nieuwe weg inslaan, waarin, weliswaar met minder geld, innovaties worden ingezet. Daarnaast zijn we ook ambitieus en willen we een aantal veranderingen doorvoeren om de bureaucratie in de zorg te verminderen.' Wethouder Annemiek de Goede van Midden-Delfland benadrukt: 'We zorgen er in Haaglanden voor dat de zorgcontinuïteit gegarandeerd is. Kinderen die nu hulp krijgen en dat na 1 januari ook nodig hebben, krijgen die hulp. En ook voor kinderen die in 2015 voor het eerst hulp nodig hebben wordt gezorgd.'

© Nationale Zorggids