Logo_sense

Website Sense.info, waar jongeren terecht kunnen met al hun vragen over seks, verwacht vandaag het 2 miljoenste bezoek. Voor ontwikkelaars Soa Aids Nederland en Rutgers is dit een bevestiging dat de vernieuwingen die de website een jaar geleden heeft ondergaan, goed aansluiten op de behoeften van hedendaagse jongeren. Bovendien wordt de site ook door experts gewaardeerd en valt in de prijzen. Sense.info is zojuist genomineerd voor de Dutch Interactive Award. Dat meldt Soa Aids Nederland. 

Sense.info, voor jongeren van 12 tot 25 jaar, wordt geroemd om zijn unieke persoonlijke benadering van de bezoekers, de grote toegankelijkheid en de interactieve content, waarbij een goede balans is gevonden tussen informatie over de plezierige kanten van seks en berichten over gezondheid. 

De pagina op Sense.info die verreweg het meest wordt geraadpleegd is die over sekstechnieken met de verschillende seksstandjes. Ook populair zijn de seksdummies, die bezoekers hun lichaam laten ontdekken door ze naar lekkere plekjes op zoek te laten gaan. Afhankelijk van de seksuele ervaring kan de bezoeker de site instappen en kiezen voor ‘vlinders in je buik’ tot ‘beter in bed’.

Ruim de helft van de bezoekers aan Sense.info doet dat met een smartphone. Gemiddeld bekijken bezoekers 4,5 pagina’s en blijven ze 3 minuten op de site aanwezig. Dat is een hoge score, volgens projectleider Roosjen :“Er is dus duidelijk behoefte bij jongeren aan informatie over seksualiteit. Seks is online alom aanwezig, maar we willen natuurlijk dat jongeren betrouwbare en eerlijke informatie over seks krijgen. En geen vertekend beeld uit porno. Jongeren vinden de ervaringen en verhalen van leeftijdsgenoten heel interessant. Hopelijk zorgt dat ervoor dat seks meer bespreekbaar wordt, vooral met hun sekspartner.”

Als jongeren dan toch niet het juiste antwoord kunnen vinden op de site, dan is er ook altijd de mogelijkheid om een vraag te stellen aan een deskundige via chat, mail of speciale telefoonlijn. Ook zijn er speciale Sense-spreekuren, uitgevoerd door de GGD’en in heel Nederland. Dat kan anoniem en is gratis.

©Nationale Zorggids