Normal_landingsbaan_vliegbasis_twenthe__6775462492_

Zorgorganisatie Zekere Basis wil twee gebouwen op de voormalige vliegbasis van Twente gebruiken om jongeren met een verstandelijke beperking op te vangen en te begeleiden. De twee gebouwen staan al enige jaren leeg. De gemeente is inmiddels akkoord met het verzoek en heeft deze week een vergunning verleend. Dat meldt Tubantia.

Eén gebouw zal dienen als verblijf voor maximaal 35 cliënten. Ook komt daar kantoorruimte voor de medewerkers. Voor praktijktraining wordt een multifunctionele ruimte ingericht. In het gebouw worden geen therapieën gegeven, want Zekere Basis is geen behandelinstelling. Het andere gebouw zal gebruikt worden voor dagbesteding. Dit houdt een beschermde arbeidssimulatie in, waarbij jongeren trainingen krijgen om werknemersvaardigheden te ontwikkelen, bijvoorbeeld op het gebied van elektrotechniek, hout of groenvoorziening.

Nu de gemeente akkoord is met de plannen worden omwonend per brief op de hoogte gesteld. Zij krijgen hiermee ook de mogelijkheid om een eventueel bezwaar aan te tekenen.

©Nationale Zorggids