Normal_knuffel_beer_mishandeling_kind_verdriet

Uit een inspectierapport over de hulpverlening rond de dood van de overleden Sharleyne blijkt dat jeugdhulp vlak voor haar overlijden wilde ingrijpen. Jeugdhulpverleners maakten zich zorgen over de veiligheid van het achtjarige meisje. Dat meldt het Dagblad van het Noorden.

Jeugdhulpverlening had voor 9 juni 2015 een interne bespreking gepland. De jeugd- en gezinswerker van 'Veilig Opgroeien' informeerde de moeder over dit voornemen en een eventuele uitkomst kon zijn dat een ondertoezichtstelling kon worden aangevraagd. De dag voor het overleg werd Sharleyne dood gevonden onderaan de flat in Hoogeveen waar ze woonachtig was. Onbekend is of zij toen is gevallen, gesprongen of gegooid. Sharleynes moeder werd vervolgens opgepakt, maar is wegens onvoldoende bewijs destijds weer vrijgelaten. Zij wordt op dit moment niet gezien als verdachte.

In het inspectierapport is tevens te lezen dat de hulpverlening het gezin in 2012 al in het vizier had na diverse meldingen over drankmisbruik en verwaarlozing. Hoogeveense burgemeester Karel Loohuis erkent dat de hulpverlening onvoldoende toereikend was voor Sharleyne en het gezin. Naar aanleiding van een verzoek van haar vader om het strafrechterlijk onderzoek te heropenen doet het hof eind juli een uitspraak. 

©Nationale Zorggids