Normal_gevangenis_cel

De huisarts uit Leiden die vastzit op verdenking van ontucht met minderjarige meisjes, waaronder zijn dochter, komt voorlopig nog niet op vrije voeten. De man moet van de rechtbank naar het Pieter Baan Centrum voor een persoonlijkheidsonderzoek om zijn toerekeningsvatbaarheid vast te stellen. Dat melden NU.nl en RTL Nieuws. 

Naast vermeende ontucht met minderjarige meisjes, had de huisarts ook kinderporno op zijn computer staan en filmde hij patiëntes zonder dat zij daarvan op de hoogte waren. Hoewel 37-jarige man eigenlijk niet meewerken aan een onderzoek naar zijn psychische gesteldheid, weet hij wel dat hij hulp nodig heeft. Hij wil echter niet dat de resultaten van het onderzoek publiek gemaakt worden.

De huisarts werd vorig jaar april opgepakt, nadat ouders van een meisje die hij seksueel misbruikte aan de bel trokken. Hij pleegde niet alleen ontucht, maar maakte ook foto’s en filmpjes van de slachtoffers die allen uit 2010 komen. Het misbruik zou jarenlang hebben doorgezet, zonder dat ook maar iemand ervan af wist. De huisarts ontkent of bevestigt niets, met name omdat hij meent zich niets te herinneren.

Vorige week dinsdag vond de eerste niet-inhoudelijke zitting plaats. Een tweede, eveneens niet-inhoudelijke, volgt op 18 april aanstaande. 

Door: Redactie Nationale Zorggids