Normal_justitie__rechtbank

Een 35-jarige man uit Meppel wordt ervan verdacht een relatie te hebben met een minderjarig meisje, dat eveneens korte tijd de pleegdochter was van de man. Het meisje werd uiteindelijk uit huis gehaald toen bleek dat de verdachte ontuchtelijke handelingen verrichte bij het meisje. Echter blijkt nu, jaren later, dat de twee een relatie met elkaar hebben. Dit meldt Dagblad van het Noorden.

De ontucht kwam aan het licht toen de verdachte zijn pleegdochter bezocht op haar werk in een cafetaria. Op bewakingsbeelden is te zien hoe hij het meisje kuste, streelde en aan haar borsten en billen zat. De eigenaren van het bedrijf schakelden de politie en jeugdzorg in na het zien van de beelden. Ondanks de beelden ontkent de man dat hij aan haar borsten heeft gezeten. “Hij heeft misbruik gemaakt van haar jonge leeftijd en haar kwetsbaarheid”, aldus de officier van justitie.

Pleegzus wordt stiefmoeder

De officier van justitie uit zijn zorgen over het contact dat de twee nog altijd hebben. Na de scheiding van de man zou er weer contact zijn ontstaan met het nu 17-jarige meisje. Het zou bijzonder moeilijk zijn voor de andere kinderen van de man, die hun voormalige pleegzus nu als stiefmoeder zien.

Meisje ontkent intieme situatie

Tegen de verdachte is een celstraf van 90 dagen geëist, waarvan 89 voorwaardelijk met een proeftijd van drie jaar. Ook zou hij zich verplicht moeten laten behandelen en een werkstraf van 150 uur moeten uitvoeren. Het jonge meisje zegt dat er niets intiems was tussen haar en de man. Ze vond het erg vervelend dat ze opnieuw in de crisisopvang kwam, toen ze na slechts vier maanden uit huis werd gehaald bij de verdachte. “Nadat ik weg wat, hielden we contact en toen kregen we wat.” Over twee weken wordt de uitspraak van de rechter verwacht.

Door: Nationale Zorggids