Normal_kind_boos

Een 3-jarig kind dat niet luistert en vervolgens een time-out-straf krijgt, ervaart hierdoor geen negatieve emotionele effecten in zijn ontwikkeling. Uit diverse hoeken is weleens kritiek geuit op kinderen in een hoek zetten of een time-out geven, maar Amerikaans onderzoek onder 1.400 gezinnen laat zien dat kinderen hierdoor niet angstiger of agressiever zijn dan andere kinderen die deze straf niet kregen. Dit meldt Metro. 

Van de onderzochte gezinnen, werd 30 procent van de 3-jarige kinderen bij misdragingen stilzwijgend in een hoekje gezet of met een time-out op zijn plek gezet. De angst was dat deze kinderen later agressief, angstig of depressief gedrag zouden vertonen, maar dit bleek niet zo te zijn.

Juist de kinderen die te maken kregen met een oorveeg door hun ouders, vertoonden op latere leeftijd vaker agressief gedrag. Ouders die zelf kampen met angstige of depressieve gevoelens, uiten dat meer richting hun kinderen. Zij hebben ook iets vaker een agressievere manier van gedragen binnen het gezin. 

Door: Nationale Zorggids