Normal_rechtszaak1

Een 37-jarige man uit Sint Annaland in Zeeland moet dertig maanden de cel in. De rechtbank acht het bewezen dat hij een 13-jarig meisje zeker dertig keer heeft verkracht. Zij krijgt een schadevergoeding van 12.571 euro van de man, zo heeft de rechtbank ook besloten. Dit meldt Algemeen Dagblad. 

Het 13-jarige meisje kwam bij de man om over haar problemen te praten. Ze vertrouwde hemen zijn gezin, én werd er later oppas van zijn kinderen. Sinds mei 2017 tot 2020 wist hij haar onder psychische dwang zeker dertig keer te verkrachten. Dit gebeurde bij de man thuis als zijn vrouw weg was, maar ook in zijn bestelbus, de schuur of in een loods. De schooldirecteur van het meisje kwam erachter en daarna volgde al snel aangifte tegen de man.

Slachtofferrol 

De dader ziet zichzelf als slachtoffer, zegt de reclassering en is bezorgder over het overspel dat hij heeft gepleegd op zijn vrouw dan dat hij een minderjarig meisje dwong tot seks. Banger is hij voor het moeten verkopen van zijn huis en het opgeven van het werk dan voor de gevangenisstraf zelf.

Door: Nationale Zorggids