Normal_cursus_ouderen_en_veiligheid

De gemeente Weert biedt cursussen aan voor mensen van 55 jaar en ouder die meer willen weten over diverse aspecten van veiligheid. De cursus 'Ouderen & Veiligheid' is kosteloos te volgen en bestaat uit zes lessen van telkens twee en een half uur. De eerstvolgende cursus gaat van start in het tweede kwartaal van 2014 en wordt afgesloten met een certificaat. Dat meldt de gemeente Weert in een persbericht.

De cursussen worden georganiseerd in samenwerking met Punt Welzijn en JG-O Consultancy & Contracting en zijn bedoeld om mensen met een veiliger gevoel in hun eigen omgeving te laten wonen. De cursus geeft inzicht in wat er tegenwoordig allemaal gebeurt in de maatschappij en waar ouderen op moeten letten.

Centraal in de cursus staat de veiligheid in huis, maar ook buitenshuis. Er wordt aandacht besteed aan diverse onderwerpen, waaronder angst, oplichting, diefstal, zakkenrollen, skimmen, identiteitsfraude, sociale veiligheid en inbraak. De cursus wordt verzorgd door docenten met een ruime ervaring op het gebied van veiligheid. Zij weten wat er zich in de praktijk voordoet, hoe criminelen te werk kunnen gaan en geven tips en adviezen om vervelende situaties zo veel mogelijk te voorkomen.

De cursus is leuk, ontspannen en interactief opgezet, met veel variatie in het programma. Zo worden er acteurs ingezet, filmpjes getoond en is er een praktijkdag, waarop deelnemers zelf de stad ingaan om met eigen ogen te zien hoe onvoorzichtig mensen soms zijn. Om deel te nemen aan de cursus is aanmelding vereist bij het Punt Welzijn. Dit kan per e-mail: s.kuepers@puntwelzijn.nl of door te bellen naar (0495) - 69 79 00. Er is een maximum aantal deelnemers. Als de cursus vol zit, wordt er gekeken of het mogelijk is om meerdere cursussen te organiseren. De mensen die zich hebben aangemeld worden hierover geïnformeerd.

© Nationale Zorggids