Normal_normal_rolstoel_hand_ouderen_bejaarden

Diverse organisaties gevestigd in de gemeente Assen zijn al sinds 2014 bezig om een wmo-contract te krijgen van de gemeente. De gemeente moet mensen die niet zelfredzaam zijn ondersteunen. Zorgaanbieders hebben een contract met de gemeente nodig, zodat hulpbehoevenden voor deze aanbieder kunnen kiezen. Dit meldt Nieuws in Assen. 

Begin januari zou duidelijk worden wie een wmo-contract zou ontvangen. Zorgverleners hebben echter nog steeds niets gehoord. De gemeente heeft inmiddels aangegeven de contracten in februari rond te hebben, maar hierover zijn de aanbieders niet ingelicht. Door deze vertraging lopen mensen bijvoorbeeld hun kans op dagbesteding mis. Daarbij zien de zorgaanbieders dat hun inkomen lager wordt.

Een van de zorgaanbieders laat weten constant van het kastje naar de muur gestuurd te worden. De gemeente liet weten dat zij niet in aanmerking zouden komen voor een contract omdat ze een werklocatie zijn. “Echter is een arbeidsmatige dagbesteding geen werklocatie.” Ook zou de organisatie de continuïteit van zorg niet kunnen waarborgen volgens de gemeente. Hierop is bezwaar aangetekend. “Tot onze grote verbazing bleek er toen ineens nog geen besluit genomen te zijn.” 

©Nationale Zorggids