Normal_rss_entry-32115

(ANP) - Buurtzorg Nederland gaat de thuiszorg uitvoeren in Den Haag. De gemeente gaat in op het voorstel van het bedrijf om het werk van het noodlijdende TSN over te nemen. Buurtzorg neemt alle 612 TSN-medewerkers in Den Haag in dienst. Zij houden hun salaris en arbeidsvoorwaarden.

TSN heeft ongeveer 3000 cliënten in de hofstad. Zij gaan op 25 april over naar Buurtzorg. De gemeente maakte het besluit donderdag bekend. Volgens Den Haag is het belangrijk dat cliënten de zorg houden die ze nodig hebben. "Verder wil de gemeente ruimte geven aan meer kleinschaligheid en wijkgebonden ondersteuning.'' Het plan van Buurtzorg voldoet hier volgens de gemeente aan.

TSN was de grootste thuiszorgorganisatie van Nederland. Het bedrijf verkeert sinds november in uitstel van betaling. TSN is actief in ongeveer tweehonderd gemeenten. Meer dan drieduizend van de ongeveer tienduizend thuiszorgers kunnen overstappen naar Buurtzorg of andere aanbieders. Grote steden als Utrecht en Apeldoorn hebben het voorstel van Buurtzorg afgewezen en kozen voor rivalen.